Skip to main content

2022. március 11-én, éppen egy éve történt annak a 4000 nm-es gyártócsarnoknak az alapkőletétele, melynek kivitelezése a végéhez közeledik. 2023. májusában átadásra kerül a legújabb technológiával ellátott, minden környezetvédelmi előírásnak megfelelő, a legújabb energetikai szabványoknak eleget tevő modern gépparkkal felszerelt gyárépület.

„Az elmúlt egy évben gőzerővel folyt az építkezés, nemsokára elérkezünk a beruházás végső szakaszához: lassan bekerülnek a gépek is gyártócsarnokainkba. Célunk, hogy a Caola nevéhez és múltjához méltó, a legújabb kihívásoknak és a magas technológiai szintnek megfelelő korszerű gyártási, kiszerelési technológiánk, valamint a kutatás-fejlesztési infrastruktúránk legyen, amely a munkahelyteremtés mellett a vállalatunk másik kulcsfontosságú értéke és célkitűzése.”- nyilatkozta Dr. Bándi Imre, a Caola Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A 190 éves múlttal rendelkező márkánk minden szempontból megújuláson megy keresztül. A megújuló energiára épülő zöldmezős beruházás mellett, az Ipar 4.0 szempontrendszerei alapján került kialakításra a gyártás kiszerelés gépparkja. Büszkék vagyunk rá, hogy a modern fejlesztéseknek köszönhetően gyárunk termelő berendezései képesek lesznek automata recept követés megvalósítására, kiszerelő gépsoraink pedig automatizált software vezérelt munkafolyamatok elvégzésére.

Az új gyártócsarnok felépítése:

  • Bruttó csarnok földszint: 2 936,89 m2
  • Bruttó csarnok emelet: 426,64 m2
  • Bruttó iroda földszint: 255,48 m2
  • Bruttó iroda emelet: 252,84 m2

A martonvásári gyártóbázisunk üzembe helyezésével megtöbbszörözzük a fertőtlenítőszer és egyéb termék-gyártási kapacitásunkat. A Caola széleskörű termelési tevékenységét egy modern, automatizált gyárkomplexumban valósítja meg a jövőben, jelentősen megnövekedett termelési kapacitással. A fejlesztés keretében új munkahelyeket is teremtünk a régió lakossága részére.

„Ez egy olyan mérföldkő a Caola Zrt. számára, amelyre a cég 190 éves múltja során nem sok példa volt, ugyanis túl az infrastrukturális fejlesztéseken sikerült az elmúlt másfél két évben egy új professzionális fertőtlenítő és tisztitószer termékcsaládot létrehozni, valamint a lakossági és fogyasztói felhasználásra szánt higiéniai termékek spektrumát is bővíteni. Utóbbiak a Caola megújításának keretében már új, letisztult arculattal és új designal fognak készülni és a kereskedelmi forgalomba kerülni.” – hangoztatja vezérigazgatónk, Dr. Bándi Imre.

 

A tradicionális magyar tulajdonú társaság tulajdonosi köre, a Caola szakértő csapatával együtt elhivatottan tekint a jövőbe, melyben új fejlesztéseikkel, új irányok kijelölésével építik tovább a jövőt.

Leave a Reply