Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
I. Az általános szerződési feltételek hatálya

I. Az általános szerződési feltételek hatálya
A caola.hu webáruház üzemeltetője a Caola Zrt. A jelen Általános Szerződési Feltételekben a Caola Zrt. (Cím: 2049 Diósd, Homokbánya u. 77., Adószám:
10741038-2-13, EU adószám: HU10741038, Cégjegyzék szám: 13-10-041783) /vezetve a Budapest Környéki Törvényszék Cégbíróságánál/) a ,,Szállító”megnevezés
jelöli. 

A „Vevő” azt a természetes, vagy jogi személyt jelöli, aki valamely megrendelést leadta, és akit az áru átvételének és a vételár megfizetésének kötelezettsége terheli,
függetlenül attól, hogy az ügyletet saját vagy más számlájára és kockázatára köti.
1. Ezen Általános értékesítési szerződési feltételek valamennyi szerződésre jövőbeni szerződésre is és egyéb szerződéses szolgáltatásra érvényesek, amennyiben felek
között egyéb, külön megállapodás nem születik. 
2. A Szállító ajánlata az irányadó. Szállító csak az általa írásban visszaigazolt rendeléseket, kondíciókat tekinti érvényesnek. 
3. A vásárlási szerződés akkor lép hatályba, ha a Szállító írásban visszaigazolja a
megrendelést. A megrendelés a szállítással teljesítettnek minősül, amennyiben az áru leszállítása megelőzi a visszaigazolást. 
4. Az áru tulajdonságainak eltérése az ajánlattól, mintától, próba illetve előszállítástól a mindenkor hatályos Európai szabvány, illetve vonatkozó egyéb műszaki norma
alapján és minden olyan esetben megengedett, amikor bármely óvatosság ellenére az eltérés elkerülhetetlen a termékek gyártásában és az értékek meghatározásában. 
5. A Szállító által az áru tulajdonságára vonatkozóan a százalékos tartalomra és termékek keverési arányára megadott adatokat megközelítő középértékének kell tekinteni. 
6. A Felek között Vevő megrendelésével és Szállító visszaigazolásával Ptk. szerinti fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére vonatkozó szerződés jön létre, amelyet Szállító rendelés visszaigazolása keletkeztet.

A Szolgáltató

Cégnév / Név: Caola Zrt.

Cím: 2049 Diósd, Homokbánya u. 77.

Telefon: +36 1 464 9300

Fax: +36 1 464 9370

E-mail: webshop [kukac] caola.hu

Áruház neve: Caola.hu

Adószám: 10741038-2-13

EU adószám: HU10741038

Cégjegyzék szám: 13-10-041783

Cégjegyzéket vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága

Bankszámlaszám: 10101126-88942100-01004003

IBAN: HU39 1150 0092 1107 3086 0000 0000

Kapcsolattartó neve: Caola Zrt.

Kapcsolattartó telefonszáma: +36 1 464 9300

Kapcsolattartó e-mail címe: webshop [kukac] caola.hu

Adatkezelési nyilvántartási számok: NAIH-86427/2015., NAIH-86426/2015.

II. Reklamáció, felelősség hibás teljesítés esetén

1. Az árut a Szállító, illetve annak megbízottja gondos minőségi ellenőrzésnek veti alá. Vevő kötelezettsége, hogy az árut a szállítmányozótól, fuvarozótól illetve saját fuvareszközről történő átvételkor haladéktalanul megvizsgálja, minőségileg átvegye. Mennyiségi hiány, árusérülés, külső hiányosságok és garantált külső tulajdonságok hiánya miatti kifogásokat a Szállító csak akkor fogad el, ha ezeket a Vevő az átvételtől számított 1 munkanapon belül jelzi.
 
2. Jogos azonnali reklamáció esetén a Szállító visszaveszi, vagy kifogástalan árura kicseréli a hibás terméket vagy árengedményt ajánl a Vevőnek. A Vevő érdekeinek megóvásával a Szállítónak joga van a hiba javítására. 
 
3. Amennyiben a Vevő nem teszi lehetővé, hogy a Szállító a hiányról meggyőződhessék, illetve kérésére az adott árut vagy próbát nem bocsátja rendelkezésére, úgy a Vevő nem hivatkozhat áruhiányosságra, minőségi nem megfelelőségre, reklamációját Szállító nem tekinti megalapozottnak. 

4. A Szállító felelőssége a megszegett szerződéses kötelezettség mértékéig, de legfeljebb a hibás szállítmány értékéig terjedően korlátozott, egyéb károk és követelések, különösen pedig a következménykárok, elmaradt haszon tekintetében a Szállító nem felel.

III. Árak, Promóciók

1. A Szállító árai eltérő megállapodás hiányában a Szállító telephelyén EXW Budapest paritáson nettóban értendők, (belföldi, közösségen belüli magánszemélynek, EU adószámmal nem rendelkező cégnek történő értékesítés esetén a mindenkor érvényben lévő Áfa kerül felszámításra). 
2. Ha az áru átadása (fuvarköltség- és kárveszélyviselés stb.) tekintetében a felek a fentiektől eltérő, más kereskedelmi szokványt kötnek ki (mint DAP stb.) úgy azokat az
2010. INCOTERMS egyezmény szerint kell értelmezni. 
3. Az Eladó nem felel a webáruház felületén megjelenő olyan hibákért, amelyek ellenőrzési körén kívül jelennek meg. Kifejezetten de nem kizárólagosan az árak
feltüntetésében való téves megjelenés. Amennyiben a Szállító legnagyobb körültekintése ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére – különös tekintettel a
nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" árra, számjegyek lemaradására – a Szállító nem köteles a terméket hibás áron szállítani, továbbá nem köteles a vevőt kompenzálni semmilyen módon. A Vevő a helyes ár ismeretében jogosult elállni vásárlási szándékától.  A Szállító fenntartja a jogot a webáruházban szereplő termékek árának előzetes bejelentés nélküli változtatására. A webáruház használatával a Vevő elfogadja a Szállító ezen feltételeit.
4. A Szállító jogosult a helyes ár és/vagy szállítási költség használatára, amennyiben a webáruház rendelést összegző folyamatában, bármilyen kalkulációs hibából adódóan,
a valós ártól eltérő összesítő árat jelenít meg a rendszer. Ilyen esetekben a Szállító – a Vevő előzetes informálását követően - fenntartja a jogot a rendelés módosítására
vagy törlésére, amelyet követően a Vevőt kártérítés nem illeti.

5. Külföldi szállítási cím esetén az oldalon megadott szállítási díj nem érvényes. Rendelésekor a rendszer felszámolja ugyan a belföldi szállítás díját, de a rendelését követően kollégánk felkeresi a Vevőt, hogy a tényleges szállítási díj kerülhessen kifizetésre. 

Prómóciók, Kuponok

A caola.hu oldalon lehetőség van a vásárlási folyamat során promóciós kód érvényesítésére. A promóciós/kuponkódokat különböző marketing akciók keretein belül tesszük elérhetővé. Pl. hírlevél, Youtube csatorna, Facebook rajongói oldal stb. Érdemes figyelni a Caola webáruház közösségi csatornáit és egyéb platformokat a különböző kedvezményekért.

Kuponkódok használatának feltételei: pl: hírlevélfeliratkozás kupon (Érvényesség: 2021.04.01-2021.04.30.)

A Szállító hírlevelére való feliratkozás kötelező a részvételhez. Egy e-mail címről csak egy megrendelésre érvényes a kuponkód. Egy szállítási címről csak egy megrendelésre érvényes a kuponkód. Egy magánszemélytől csak egy megrendelésre érvényes a kuponkód. Egy cégtől csak egy megrendelésre érvényes a promóció. Az ügynökségen vagy harmadik félen keresztül leadott megrendeléseket a promócióból kizárjuk. A Szállítót semmilyen felelősség nem terheli a nem helyesen és/vagy a promóció idején túl beérkezett megrendelésekért, felhasznált kuponokért. A hibásan feladott megrendelések kizárásra kerülnek. A résztvevő felelőssége, hogy helyes és a valóságnak megfelelő adatokkal lássa el a Szállítót. AKCIÓS termékekre nem érvényes!

A kuponkódokat korlátozott számban lehet érvényesíteni. Egy kupon érvényességét a vásárlási folyamat során lehet csak ellenőrizni, az "Ellenőrzés" gombra kattintva. A kedvezmények nem összevonhatóak! Egy vásárlás során csak egy kuponkód használható fel. Amennyiben akciós árú termék szerepel a kosárban, kuponkód nem érvényesíthető. A kedvezmény a termékek teljes árára vonatkozik, a szállítási költségre nem érvényesíthető.

A Szállító fenntartja a jogot magának arra, hogy ezen feltételeket vagy magát a promóciókat, kuponkódokat kiegészítse vagy módosítsa. A Szervező visszavonhatja vagy megszüntetheti a promóciókat/kuponkódokat részben vagy egészben anélkül, hogy bármilyen felelősség terhelné.

 

A hírlevél feliratkozók között kisorsolt havi ajándék nyertesek adatainak kezelése az adatvédelmi szabályzatunknak megfelelően történik.

IV. Fizetés és elszámolás, tulajdonjog fenntartás

1. A fizetésnek a megállapodott határidőben kell megtörténnie, akként, hogy a leszámlázott összeg legkésőbb az esedékesség időpontjában a Szállító számláján
rendelkezésre álljon. Előrefizetést követően szállít Szállító. 

1.a. Fizetési lehetőségek:

- FIZETÉS UTÁNVÉTTEL: Fizetés készpénzben/kártyával az átvételkor a futárnál.
Az utánvét díjköteles fizetési opció, melynek költsége: 299 Ft.

- FIZETÉS ELŐRE UTALÁSSAL: Fizetés közvetlenül a bankszámlánkra. A megjegyzés rovatban tüntessük fel a rendelésszámot. A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik.
Kedvezményezett: CAOLA Zrt.
Bank neve: Budapest Bank Zrt.
Számlaszám: 10101126-88942100-01004003

- ONLINE BANKKÁRTYÁS FIZETÉS az OTP SimplePay szolgáltatáson keresztül. A rendelés véglegesítése után a vásárló az OTP SimplePay felületre kerül, ahol biztonságos módon fizetheti ki rendelését bankkártyája segítségével. Amennyiben a fizetés bármely okból meghiúsul, a rendelés törlődik.


2. A számla összege nem tartalmazza a számla kiegyenlítése kapcsán felmerülő banki díjakat. Banki átutalással történő fizetés esetén a banki költség és a felmerülő egyéb
költségek a vevőt terhelik. 
3. A fizetési határidő túllépése esetén a fizetési késedelem naptári napjaira a Vevő késedelmi kamat megfizetésére köteles. A késedelmi kamat mértéke a Szállító
székhelye szerinti, mindenkori jegybanki alapkamat plusz 8%, a teljes késedelmes összegre vetítve. A Szállító fenntartja magának a jogot további kártérítés
érvényesítésére. Vevő nem fizetése esetén, a behajtással kapcsolatban felmerülő költségek vevőt terhelik (ügyvédi, behajtói díjak, illetékek, egyéb jogi díjak). 
4. Az áru, ellenértékének teljes kiegyenlítéséig, egészében Szállító tulajdonát képezi. Amennyiben a Vevő fizetési késedelembe esik, úgy a Szállító jogosult az árut egy
megfelelő határidő kitűzésével visszaszállítani. Az áru visszavétele önmagában nem jelent elállást a szerződéstől. 

5. Amennyiben a Vevő szállítás előtt vagy után teljesít, és az egyedi feltételt tartalmazó szerződésben az előfizetésről a felek nem rendelkeznek úgy a Szállító
által kért előfizetés helyett a Szállító teljesítési biztosítékot kérhet a Vevőtől.” A Vevő a Szállító fenti igényeit fizetéssel vagy a vételárhoz igazodó megfelelő egyéb
biztosíték nyújtásával elégítheti ki. 
6. Vevő a megrendelt árut köteles Szállítótól átvenni, legkésőbb szállító jelzése utáni 5 munkanapon belül. Amennyiben a Vevő által megrendelt és a Szállító által beszerzett
árut vevő 5 munkanapon belül nem veszi át, Szállító jogosult a teljes áruértéket Vevő felé leszámlázni az értesítést követő 6. munkanapon, amely naptól vevő tárolási díjat
köteles fizetni Szállítónak az át nem vett áru vonatkozásában.

V. Szállítási határidők

1. Amennyiben a rakodási hely és a raktártól való áru távozása annyiban tér el egymástól, hogy ezzel a szállító késedelembe esne, úgy a későbbi időponttól való
távozás a szállításra való határidő az A fuvarozó cégek, futárszolgálatok hibájából adódó késésekért Szállító nem vállal felelősséget. 
2. Raktárról történő szállítás esetén a szállítási határidő 4 munkanap, amely akkor indul, amikor a szállításhoz szükséges minden feltétel rendelkezésre áll, az áru
ellenértéke, Szállító bankszámlájára megérkezett. 

A megrendelt csomagok GLS futárszolgálattal kerülnek kiszállításra. A kiszállítási díja 1257 Ft.

3. A szállítási határidők az akadály nagyságának megfelelő mértékben meghosszabbodnak vis major esetén, ha az események bizonyítható módon jelentősen
befolyásolják az áru gyártását, vagy kiszállítását akkor is, ha ezek a körülmények a Szállító alvállalkozóinál következik be. Ilyen vis major esetnek minősül az olyan szokatlan, előre nem látható körülmény, amely a Szállító akaratán kívül áll, és amelynek következményeit a Szállító, vagy annak alvállalkozója a legkörültekintőbb gondoskodással sem lett volna képes elhárítani pl: háború, lázadás, járvány, pandémia, terrorcselekmény, sztrájk, baleset, tűz, árvíz, súlyos energiaellátási zavar vagy más előre nem látható és elháríthatatlan akadály.

A fenti körülmények bekövetkezése kizárja Szállító felelősségét.

A Szállítónak az akadályozó körülmény bekövetkezését haladéktalanul közölnie kell a Vevővel.
A Vevőt a késedelmes teljesítésből és nem teljesítésből megillető kártérítésigény felső határa legfeljebb a szerződés értékének 5%-a, feltéve, hogy Szállító részéről súlyos
gondatlanság történt.

VI. A szállítás

1. Eltérő megállapodás hiányában a kárveszély az áruszállítmányozónak, illetve a fuvarozónak történő átadásával, de legkésőbb a Szállító raktárának elhagyásakor
száll át a Vevőre. 
2. Szállító fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelt mennyiségtől, Vevő értesítése mellett, eltérjen a termék gyártásától és csomagolásától függően. 
3. A Szállító fenntartja az előszállítás jogát. A Szállító ellentétes megállapodás hiányában tetszés szerinti mértékben jogosult részszállításra. 
4. Az árut a Szállító becsomagolva szállítja, a csomagolóanyagot a Szállító önköltségi áron számlázza. A környezetvédelmi termékdíjat Szállító csak az általa értékesített termék csomagolása után fizeti meg, a termék után a díj megfizetése Vevő kötelezettsége. 
5. A szállítás alapja a Vevő által bevizsgált minta, vagy a termék leírása, műszaki rajza. Vevőé a felelősség, amennyiben ezek hiányában, vagy ezek ismerete, megvizsgálása nélkül rendel nem megfelelő terméket. Minta, utáni szállítás esetében Vevő reklamációra nem jogosult. A megküldött minták, esetében a Vevő által jóváhagyott minta/rajz alapján szállít szállító. Vevő jóváhagyásának számít, ha Szállító a megrendelést visszaigazolta, annak feltételeit Vevői megismerte, elfogadta. 
6. A Szállító a megrendelt árut a mindenkori EU szabvány előírásának megfelelő minőségben, illetve ezek hiányában a gyártási normák előírásainak megfelelő minőségben szállítja.

VII. Elállási jog

1. A távollévők között létrejött (internetes) vásárlástól Vevő az átvételt követő 14 napon belül elállhat. Elállási szándékról Szállítót ezen határidőn belül, írásban kell
értesítenie. Az elállási jog gyakorlásának egyéb feltételei:

a. Vevő saját költségén, sértetlen állapotban, eredeti mennyiségben juttatja vissza Szállító raktárába a terméke(ke)t. Raktár címe: 2049 Diósd, Homokbánya u. 77. 
b. Szállító a termékek átvételét követően, a termékek szállítási és egyéb kezelési költségek nélküli vételárát, 30 napon belül fizeti vissza Vevő részére.

VIII. Iparjogi védettség

1. Árajánlatokra, tervekre, leírásokra és egyéb dokumentumokra a Szállító fenntartja a tulajdonjogát és iparjogi védettségét, azokat csak a Szállító előzetes írásos
beleegyezésével lehet harmadik személynek hozzáférhetővé tenni. 
2. Amennyiben a Szállító az árut a Vevő által adott dokumentáció alapján szállította úgy a Vevőé a felelősség a tekintetben, hogy a harmadik személyek iparjogi védettsége ne sérüljön. Amennyiben harmadik személy szabadalmi jogára való hivatkozással letiltják illetve lemondják ezen termékek gyártását vagy szállítását a jogi helyzet
vizsgálatára nem kötelezve a Szállító jogosult minden további tevékenységet leállítani és a Vevő terhére kártérítést követelni. A Vevő ezenkívül kötelezi magát, hogy a
Szállítót harmadik személyek minden ezzel kapcsolatos igényével szemben mentesül.

IX. Záró rendelkezések

1. A Szállító és Vevő közti bármilyen jogvitában az európai uniós jogszabályok szállító országában érvényes szabályait, rendelkezéseit kell alkalmazni. Az eljáró bírói fórum
Szállító székhelye szerinti bíróság.

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat

A caola.hu üzemeltetője, a Caola Zrt. (adatkezelő) elkötelezett a látogatók személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Ezért a látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

A caola.hu regisztrált felhasználói, a szolgáltatások igénybevevői, vásárlói a regisztrációval, megrendelésük leadásával és minden egyéb- a weboldalon történő aktivitásukkal- elfogadják jelen adatvédelmi nyilatkozatot, és tartalmát tudomásul veszik, magukra nézve érvényesnek tekintik, és elfogadásával hozzájárulnak a Caola Zrt. általi, az alábbi adatvédelmi szabályok szerinti adatkezeléshez.

 

Az adatokat

– az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény,

– elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;

figyelembe vételével kezeli.

A webáruház használata során a rendelkezésre bocsátott személyes adatokat Szolgáltató bizalmasan kezeli, illetéktelen szerveknek és személyeknek nem adja át, kivéve a caola.hu bérlőjének számító Caola Zrt-nek, illetve kivéve abban az esetben amennyiben ezen adatok a termék vevőkhöz történő eljuttatásához szükséges. (Pl: futárszolgálat, a megrendelés kézbesítéséhez).

Kezelt adatok köre

– A regisztrációhoz, hírlevélküldéshez, illetve a későbbi belépéshez szükséges adatok: email cím, jelszó.

– A vásárlással és regisztrációval összefüggésben kezelt adatok: számlázási név, számlázási cégnév (nem kötelező), számlázási cím (város, irányítószám, utca, házszám), szállítási név, szállítási cégnév (nem kötelező), szállítási cím (város, irányítószám, utca, házszám), email cím, telefonszám, születési dátum (nem kötelező),

Adatkezelés célja, jogalapja

– Felhasználók azonosítása, a többi felhasználótól való megkülönböztetése, a felhasználóval való kapcsolattartás, illetéktelenek személyes adatokhoz való hozzáférésének megakadályozása;

– Felhasználói jogosultságok (a Felhasználó által igénybe vehető részszolgáltatások) biztosítása azonosítása;

– A weboldal használatának, szolgáltatás igénybe vételének fejlesztése érdekében statisztikák, elemzések készítése;

– Ügyfélszolgálaton keresztüli ügyintézés;

– A szolgáltatáshoz kapcsolódó rendszerüzenet küldés;

– Reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés (pl. hírlevél, eDM, stb.);

– Megrendelés, vásárlás esetén a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, a megrendelt termék kézbesítése, illetve a megrendelt termék, szolgáltatás igénybevétele, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése, a teljesítés megfelelőségének dokumentálása, a számviteli kötelezettségek teljesítése;

– Közösségi portál esetén internetes közösség alkotása, a felhasználók egymás általi azonosítása, ismerkedésük lehetővé tétele, felhasználók által generált tartalmak közzétételéhez tárhely biztosítása;

– A jogszabályok által elrendelt adatkezelések és adatszolgáltatások teljesíthetősége.

A megrendelés folyamán rögzített adatokat az üzemeltető elsősorban megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos Számviteli Törvényben meghatározott időszakra.

Adatkezelés időtartama

Az adatkezelés az utolsó belépéstől számított 1 évig; illetve a regisztráció más módon való megszűnéséig tart.

A vásárlással kapcsolatban kezelt adatokat az üzemeltető a számviteli kötelezettségek teljesítése érdekében a 2000. évi C. törvény 169. §-a alapján 8 évig, illetve az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényben meghatározott elévülési ideig kezeli.

Az adatkezelés az adatkezelővel ügyfélkapcsolatban álló felhasználókra vonatkozik, így az Info tv. 65. § (3) a) pontja alapján az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételére nincs lehetőség.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye

CAOLA Zrt.

Reklám és egyéb marketing célú megkeresés

E megkeresést a caola.hu üzemeltetőjén keresztül a Caola Zrt. is megteheti az alábbi adatok ismeretében.

Kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, email cím, kor

Adatkezelés célja: reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés (pl. hírlevél, eDM, stb.)

Adatkezelés időtartama: hozzájárulás visszavonásáig

Hírlevél

Az adatkezelés célja: gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére, tájékoztatás az aktuális információkról, akciókról, direktmarketing tartalmú megkeresések, személyre szóló ajánlatok készítése, kapcsolattartás.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Eker. tv. 13/A. §-a és a Grt. 6. § (5) bekezdése.
A kezelt adatok köre: e-mail cím, név, kor a felhasználó számítógépének IP címe.

Az adatkezelés időtartama:
–    a felhasználói megerősítéssel nem rendelkező hírlevél-feliratkozások esetében 21 nap, egyébként
–    a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig, de legfeljebb
–    a felhasználó utolsó adatfrissítésétől számított 24 hónap.

A direkt marketing üzenetek továbbításához adott hozzájárulás visszavonását és a személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi elérhetőségeken lehet kérni:
–    e-mail útján a info@caola.hu címen

A hírlevél feliratkozáshoz is érvényes megadott adatokat az üzemeltető bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek bármelyikén.

Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-86427/2015.

Adatbiztonság

A caola.hu üzemeltetője a jelszó olyan lenyomatát tárolja, amely kizárólag a jelszó helyességének ellenőrzésére alkalmas, de magát a jelszót nem lehet belőle visszaállítani.

A személyes adatokat a caolawebshop.hu üzemeltetője a DotRoll Kft-nél  (1439 Budapest, Pf.: 663.) telepített, 24 órás őrzéssel védett szerveren tárolja és kezeli. A www.caolawebshop.hu weboldalon megjelenő adatokat MySQL adatbázis tárolja. Az érzékeny adatok megfelelő erősségű titkosítással vannak tárolva, üzemeltető kódolásukhoz processzorba épített hardveres támogatást használ.

Cookie-k

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybe vételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatók. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra.

A felhasználók adatkezeléssel kapcsolatos jogai és jogorvoslati lehetőségei

A felhasználó kérelmezheti az adatkezelőnél

  1. tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
  2. személyes adatainak helyesbítését, valamint
  3. személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.
A tájékoztatás

Az érintett felhasználó kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.

A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg. A már megfizetett költségtérítést vissza kell téríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.

Az adat helyesbítése

Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.

Az adat zárolása

Törlés helyett az adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Jogorvoslat

A személyes adatok védelmével kapcsolatos panasszal az adatvédelmi hatósághoz (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) és az illetékes bírósághoz lehet fordulni.

A felhasználó adatainak törlését, módosítását bármikor kérheti írásban a webshop@caola.hu e-mail címen, vagy az üzemeltetői elérhetőségeknél (ÁSZF) található postacímen.