Darázs, légy és szúnyogirtók

Rovarirtó termékeink között találhatsz légy- és szúnyogirtó aeroszolt többféle méretben és kiszerelésben, darázsirtó aeroszolt, valamint csótányok, poloskák, hangyák, bolhák és egyéb rovarok ellen hatásos porozószert is. 

Tovább

Mire figyeljünk a rovarirtó szerek kiválasztásakor?

A rovarölő szerek használata előtt gondosan olvassuk el a termék címkéjét. Kövessük a felhasználásra vonatkozó instrukciókat, különösen a beltéri alkalmazás módját. Ellenőrizzük, hogy szerepel-e a kártevő a terméken. A rovarirtó szereket csak az eredeti csomagolásban tároljuk, gyermekek és háziállatok elől elzárva.

Csak olyan területeken alkalmazzuk a rovarirtó porokat és szpréket, amelyek gyermekektől és háziállatoktól távol esnek, nem férhetnek azokhoz. A gyermekeket és háziállatokat a permetezett, szórt helyektől is célszerű távol tartani, várjunk, amíg a permet megszáradt és a helyiség levegője tisztává nem válik. Ne használjunk olyan rovarölő szereket, amelyek szennyezhetik az élelmiszereket vagy az élelmiszer-kezelési/tárolási felületeket.

Meddig hatásosak a rovarirtó szerek?

Bizonyos rovarirtó szerek több órán át vagy akár több hétig is megmaradnak az alkalmazott területen. Gyakran a véletlen betolakodók és háztartások lakói, például hangyák, csótányok és bolhák esetében alkalmazzák őket. 

A rovarölő szerek lehetnek spray-k, porok vagy csalik. A legtöbb esetben a címkén fel van tüntetve, hogy a termék alkalmazása után hány napig vagy hétig aktív a kártevők ellen.

Egyes rovarölő szerek csak a kezelés ideje alatt hatékonyak. Helyi permetként alkalmazhatóak a repülő és csúszómászó rovarok elleni védekezésre, vagy használhatóak közvetlenül a kártevőkön. 

Elérhető rovarirtó típusok

Rovarirtó Aeroszolok/Spray-k

A háztartási rovarölő szprék többsége folyadékot tartalmaz. Jellemzően aeroszolos flakonból vagy karos szórófejjel ellátott flakonból permetezhetőek. Előnyük, hogy gyorsan és könnyen használhatóak, célzottan irányíthatjuk a kellő mennyiséget a rovar irányába. 

Rovarirtó Porok/Porozószerek

A porozó rovarölő szerek nagyon finom porok, amelyeket vékony rétegben egyenletesen kell eloszlatni, üregekbe és a rovarok rejtekhelyeibe kell befecskendezni, hogy hatékonyak legyenek. 

Egyes portermékek műanyag nyomó palackokban kerülnek forgalomba, ahogyan a Rovatoxx extra rovarirtó porozószer is. A csomagolás egyben applikátorként is működik és megkönnyíti a célzott használatot. 

A por látható lerakódásokat hagy maga után,  akkor is, ha gondosan, kifejezetten a célterületen kerül eloszlatásra.

A porozószerek akkor a leghatékonyabbak, ha repedésekre, hasadékokra és más kártevő rejtekhelyekre célozzuk.

Minél inkább a kártevő rejtekhelyén alkalmazzuk, annál hatékonyabb és egyben csökkenti az emberek és háziállatok rovarirtó szereknek való kitettségét.

Tovább