Skip to main content

Caola – Szakértelem a mindennapokban Generációk óta!

 

A Caola fordulatokban bővelkedő története a reformkorig nyúlik vissza, és kiemelt helyet tölt be a hazai ipar kialakulásában. 1831-ben jött létre a mai Caola márka jogelődje, melyet Hutter József szappanfőző mester alapított. A kisebb üzem a mai Bajcsy-Zsilinszky út 30. számú ház helyén működött.

A történelem viharai között is állta a cég a sarat, 1906-ban részvénytársaság, majd 1917-ben Elida Magyar Illatszer és Pipereszappan Rt. néven került a vállalkozás bejegyzésre. A mester tudta, hogy a legjobban úgy ismertetheti meg vásárlóival termékeit, ha nyit egy „márkaboltot”, így megszületett az első „üzlet” ahol a vásárlók kézbe vehették az egyre népszerűbb illatos szappanokat és kozmetikumokat is.

A 20. században feltörekvő illatszer gyártó, Beader Hermann sikeresen összeolvasztotta a Baeder Illatszer Rt.-t és az akkor már népszerű, kedvelt szappanfőző céget. Erre az időszakra vonatkoztatjuk a Caola márka nevének születését, hiszen Baeder úr kislánya Carola, nem tudta kimondani a nevét, amit Carola helyett Caolának ejtett. A kedves történet tehát a mai napig meghatározza és – szó szerint – megnevezi cégünket, s ezt egy kislánynak köszönhetjük, aki még nem tudta kiejteni az „r” betűt.

A mögöttünk lévő hosszú évtizedek alatt a Caola márka mindig is jelen volt a magyar családok mindennapjaiban, legyen szó arc -és testápolásról, gyermek-tisztálkodó szerekről, vagy háztartási-vegyipari termékekről.

Az elmúlt években a kulisszák mögött elindult egy komolyabb fejlesztés, márka megújítás, újra-pozícionálás, mely hamarosan a vásárlók és kereskedelmi partnerek felé is kommunikálásra kerül.

Caola MartonvásárA Caola Zrt. csapata nemrég új szakemberrel bővült: Boros Tamás értékesítési szakember felel a márka kereskedelmi és marketing megújításáért. Tamás gondolatait idézzük az előtte álló feladatokról:

„Azt gondolom, hogy a Caola márka megújítására történő felkérés marketing és értékesítési vonalon is hatalmas megtiszteltetés, és annál nagyobb felelősség is. Nem sok cég mondhatja el magáról az országban, hogy 1831 óta folyamatosan működik. Sokan ismerik gyerekkoruk óta, de sokan nem is tudják, hogy mi is ez. Épp ezért olyan nehéz hozzányúlni. Generációkra visszanyúló termékekből egy megújult verziót létrehozni, a mai kor követelményeinek megfelelve. Egy kis utazásra hívlak Titeket, hiszen minden új kezdet előtt érdemes összegezni, megnézni, hogy mi is történt eddig. Az új gyár már épül, a termékek ráncfelvarrása folyamatban van, lassan megújul minden.”

fotó forrása: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Leave a Reply