Skip to main content

A BCRA – hitelminősítő ügynökség, amely 2011. április 4-én lett az első bolgár és a harmadik teljes mértékben elismert hitelminősítő intézet, amelyet az EU-ban regisztráltak, BB hitelminősítést és BB kötvény besorolást adott a Caola Zrt.-nek.

 

A BCRA által megadott minősítések az egész EU-ban érvényesek, és teljesen egyenrangúak az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) által elfogadott más ügynökségek által kiállított minősítésekkel, minden területi vagy egyéb korlátozás nélkül.

 

A BCRA által 2022. február 11-én megtartott ülésen került sor a Caola Zrt. kezdeti hitelminősítésének a meghatározására. Az ülést Dr. Kiril Grigorov a minősítő bizottság elnöke vezette.

 

A minősítő bizottság tagjai számos minőségi és mennyiségi kockázati tényező kiértékelését követően, vállalati minősítési módszertanuknak megfelelően döntöttek arról, hogy a Caola Zrt.

  • hosszú távú kibocsátói hitelminősítése: BB-, kilátás: stabil,
  • hosszú lejáratú kötvény minősítése: BB, kilátás: stabil.

 

A kibocsátó hitelminősítése mögött a Caola Zrt. hosszú távú sikertörténete, valamint a jövőbeli üzletfejlesztési kilátások és a megbízható hitelmutatók állnak.

 

A kilátások stabilak, a kockázatok kiegyensúlyozottak. A várható bruttó pénzügyi növekedés pozitív, a Caola Zrt. képes lesz több mint elegendő pénzáramlást generálni a kötelezettségeinek megfelelő időben történő kiszolgáláshoz.

 

A teljes dokumentum itt olvasható: https://www.caola.hu/shop_ordered/40778/pic/rating-Caola-Feb-2022-en.pdf